Firmware versies voor WAP54G

Welke netwerkkaarten en AP's, hoe configureren ?

Moderator: Super-Mods

Firmware versies voor WAP54G

Berichtdoor Kaspers » Do Nov 10, 2005 14:35

Geachte wirelessnederland,

Ik zit met een aantal vragen,
bij welke ik ook het forum heb doorgezocht.

Toch vraag ik het even in een nieuw topic,
om alles even op een rijtje te krijgen.

Welke firmware is nou waar goed in op een WAP54G ?

Ik heb het volgende gelezen:

De Sveasoft fw heeft veel functies,
De D-Link is de firmware die de hoogste sneheid uit de WAP54G haalt,
maar heeft de Linksys firmware ook voordelen?

Op de linksys site staat versie 2.08, is dit dan ook de beste van linksys ?,
want een update betekend natuurlijk niet altijd dat het een betere firmware is.

Graag jullie mening / reacties, welke toch wel de beste firmware is, en waarom, want ik ben bijna de draait kwijt.

PS, als iets misgaat tijdens een firmware flash,
is het dan mogelijk, met (bijvoorbeeld) de reset knop een X aantal seconden in te drukken, de orginele fw wordt teruggeflashed ?

Alvast bedankt.
Gebruikers-avatar
Kaspers
Newbie
 
Berichten: 22
Geregistreerd: Do Nov 10, 2005 14:30
Woonplaats: Jorwert

Berichtdoor JPD » Do Nov 10, 2005 16:35

Er van uitgaande dat je een Nieuwe WAP54g hebt , dus tevens een van de laatste versies zijn er de volgende mij bekende opties qua firmware :

Originele firmware 2.07 en 2.08
Hyperwap firmware
Sveasoft Mustdie 1.08 R1 firmware ...

De voordelen van zowel hyperwap als Mustdie tov. originele 2.08 zijn vooral de mogelijkheid vermogen te regelen , niet meer de standaard 22 mw , maar keuze in alles tussen 1 en 84 mw ...

Mocht een flash misgaan , en dan bedoel ik echt mis gaan , dan is er een mogelijkheid om je wap weer aan de praat te krijgen , zie ook :

http://www.stiensnet.nl/firmwareflash.html

gr
JPD
JPD
Senior member
 
Berichten: 166
Geregistreerd: Zo Sep 07, 2003 00:45
Woonplaats: Stiens

Berichtdoor JPD » Do Nov 10, 2005 16:37

Op je vraag welke firmware de beste is kan ik niet echt antwoorden ... omdat ik niet weet wat je onder "beste" verstaat ...

Wel kan ik zeggen dat de Mustdie firmware relatief stabiel is , ik heb een stuk of 20 WAP54gtjes draaien op deze firmware , en restart ze slechts zelden , en dan nog niet eens omdat het echt nodig is ...

JPD
JPD
Senior member
 
Berichten: 166
Geregistreerd: Zo Sep 07, 2003 00:45
Woonplaats: Stiens

Berichtdoor Kaspers » Do Nov 10, 2005 17:43

Bedankt voor je reactie!

Ik neem aan, wanneer je met de Mustdie firmware, het vermogen richting de 84mw brengt, je niet echt legaal bezig bent, maar dat maakt niet uit :)

Krijg je dan een sterkere verbinding, dus verbinding over grotere afstanden, om gaat de snelheid omhoog ? (ik gok het eerste)

En is dit schadelijk voor een WAP54g ?

(Het zal inderdaad een nieuw model worden, mn oude wap11 is opgestuurd naar linksys, en die hebben mij laten weten dat ik een WAP54g ervoor terugkrijg, dus dat is niet verkeerd :) )
Gebruikers-avatar
Kaspers
Newbie
 
Berichten: 22
Geregistreerd: Do Nov 10, 2005 14:30
Woonplaats: Jorwert

Berichtdoor jeroen234 » Do Nov 10, 2005 19:40

let er heel er goed op dat als je niet linksys firmware gaat flashen zoals bv de mustdie firmware
dat die geschikt is voor het versie type van je wap54
als je versie tenieuw is dan zal er nog geen firmware anders als die van linksys voor zijn

flash je met een firmware die niet geschikt is voor jou versie van de wap54 dan kan hij overlijden
skype status of jeroen234:Afbeelding
jeroen234
Guru
 
Berichten: 1662
Geregistreerd: Zo Jul 25, 2004 19:28
Woonplaats: lelystad

Berichtdoor Kaspers » Za Nov 12, 2005 17:36

Ik krijg dus waarschijnlijk de nieuwste versie van de WAP54g opgestuurd,
maar dan kan ik toch wel gebruik maken van de mustdie firmware ?
Of heb ik dit mis ?
Gebruikers-avatar
Kaspers
Newbie
 
Berichten: 22
Geregistreerd: Do Nov 10, 2005 14:30
Woonplaats: Jorwert

Berichtdoor mauer » Za Nov 12, 2005 22:23

Mijn vriend vroeg zich af of je de wap ook als een router kan laten functioneren. Dus dat hij ips gaat uitdelen etc.
Gebruikers-avatar
mauer
Expert
 
Berichten: 326
Geregistreerd: Za Nov 20, 2004 19:16
Woonplaats: Leeuwarden

Berichtdoor niek » Ma Nov 14, 2005 02:02

@kaspers:

Of je gebruik kunt maken van mustdie 2.07 zal aan de hardware versie van je wap liggen. Ik geloof dat linksys onlangs een wap54 v3 heeft vrijgegeven.. Voor deze versie is, voor zover ik weet nog geen custom firmware beschikbaar.
Dus, voordat je flashed, gewoon ff goed kijken wat er op de type sticker staat... (zit onderop)

@mauer..

Wat wil je ? een dhcp server of een router.. Kweenie of dat kan, misschien als je openwrt op een wapje aan de gang krijgt, dan kun je namelijk wel 3rd party apps toevoegen, dus een kleine dhcp server past dan vast wel....Maar het zal zowieso niet gemakkelijk gaan met de mustdie / sveasoft firmware..
niek
Regular member
 
Berichten: 73
Geregistreerd: Do Apr 22, 2004 17:19

Berichtdoor ZMDK » Ma Nov 14, 2005 11:24

niek schreef:@mauer..

Wat wil je ? een dhcp server of een router..


Elke router heeft toch een DHCP server!? :shock:
Bezoek ook effe mijn inkoopactie (WRAP, Soekris en WLAN mini-pci) op http://www.inkoopacties.net/ia/b6yrpqzm/1
ZMDK
Newbie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: Zo Nov 13, 2005 17:27

Berichtdoor JPD » Ma Nov 14, 2005 12:37

Een WAP is geen router , maar slechts een accespoint , deze deelt standaard dus geen IP adressen uit en helpt niet mee in de routering , tevens ben ik nog geen software tegen gekomen die dit wel mogelijk zou maken ...
De WRT54g heeft al deze functie wel .

De laatste WAPjes die ik heb gekocht ( v2.0 naar ik aanneem ) draaien allemaal prima op mustdie firmware ...
JPD
Senior member
 
Berichten: 166
Geregistreerd: Zo Sep 07, 2003 00:45
Woonplaats: Stiens

Berichtdoor Kaspers » Ma Nov 14, 2005 18:23

Nouja, ik hoop dan maar op een v2 :)

En als het een v3 is, heeft die dan ook verbeteringen ten opzichte van een orginele v2 ?
Gebruikers-avatar
Kaspers
Newbie
 
Berichten: 22
Geregistreerd: Do Nov 10, 2005 14:30
Woonplaats: Jorwert

Berichtdoor JPD » Di Nov 15, 2005 09:43

Ik weet pas sinds gisteren van het bestaan van een V3 af , heb deze nog nooit bekeken , en ken die nieuwste firmware ook niet , alleen op linksysinfo.org zijn er een paar mensen die er over schrijven ...

Hoop dat er gauw uitsluitsel over komt , want ik ben door mijn voorraadje V2.0's heen ...
JPD
Senior member
 
Berichten: 166
Geregistreerd: Zo Sep 07, 2003 00:45
Woonplaats: Stiens

Berichtdoor Kaspers » Wo Nov 16, 2005 14:56

Nou ik heb hem binnen en het is dus een V3.

Ik zou niet weten wat er anders aan is,

Maar hij heeft wel een Cisco Logo die licht geef en die tegelijk een knop is waarmee hij alle WiFi randapparatuur beveiligd, wat mijn WAP11 niet had, ik weet niet of een WAP54g V2 dit ook heeft, maar ik vond hem wel leuk staan :)
Gebruikers-avatar
Kaspers
Newbie
 
Berichten: 22
Geregistreerd: Do Nov 10, 2005 14:30
Woonplaats: Jorwert

Berichtdoor Kaspers » Wo Nov 16, 2005 15:04

Ik heb ook gehoord dat het webconfig menu anders is,
kunnen jullie dit confirmen?

Dit is mijn webconfig, wap54g V3

Afbeelding

En 3.03 is volgens mij ook een nieuwe firmware als ik me niet vergis.
Gebruikers-avatar
Kaspers
Newbie
 
Berichten: 22
Geregistreerd: Do Nov 10, 2005 14:30
Woonplaats: Jorwert

Berichtdoor JPD » Wo Nov 16, 2005 16:48

Dit is voor mij helemaal nieuw , zowel die knop waarover je het hebt als de screenshot van de firmware ...

Leuk trouwens die speedtouch als modem/router ;-)

Ziet er in eerste instantie goed uit dit , maar zou de gok NIET nemen om er andere firmware in te smijten die niet expliciet voor de V3 gemaakt is !!
Het zal wel niet lang meer duren voordat deze uitkomt ...

gr
JPD
JPD
Senior member
 
Berichten: 166
Geregistreerd: Zo Sep 07, 2003 00:45
Woonplaats: Stiens

Volgende

Terug naar Netwerkkaarten, AP's

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Bing [Bot] en 1 gast